top of page
Search

ŠKOLSKA GODINA 2023./2024.

U ovom kratkom pregledu školske godine, moći ćete vidjeti dio onoga što smo radili na nastavi Hrvatskoga jezika i kulture.


Školska godina 2023./2024. treća je po redu godina od početka djelovanja škole.

Nastava se izvodi uživo (Oslo), ali i online (za sve učenike u Norveškoj). Protekle školske godine nastava se izvodila u 6 različitih grupa (HJiK1, HJiK1P, HJiK2, HJiK2+, HJiK3) koje su organizirane prema razini znanja, dobi i potrebama učenika. Školu je pohađalo otprilike 60-ak učenika.


Cilj nastave Hrvatskoga jezika i kulture 1P (početnici, HJiK1P) bio je usvajanje slova/glasova hrvatske abecede.


Cilj nastave Hrvatskoga jezika 1 (HJiK1) i 2 (HJiK2) bio je proširivanje u utvrđivanje znanja. Neke od tema ove školske godine bile su: Godišnja doba, Dan očeva, Karneval, Svi sveti, Glagoljica, Dan kravate, Obitelj, Hrana, Nizinska, gorska i primorska Hrvatska, Slobodno vrijeme, Imenice, pridjevi i glagoli, Dinosauri, Čudnovate zgode šegrta Hlapića i mnoge druge.


Nastava Hrvatskoga jezika i kulture 2+ nastava je za početno učenje hrvatskoga jezika. Teme su najčešće slične temama HJiK1 i 2, ali su prilagođene početnome učenju.


Nastava hrvatskoga jezika i kulture 3 jest nastava za učenike koji su krenuli u norvešku ungdomsskole. Neke od tema s kojima su se učenici susreli ove školske godine: Svjetski dan učitelja, Životopis, Blagdan Svih svetih, Turizam u Hrvatskoj, Nizinska, gorska i primorska Hrvatska, Valentinovo, Dan materinskog jezika, Glagoljica, Vrste riječi (imenice, glagoli, pridjevi), Dan državnosti, Hrvatska povijest.



GALERIJA SLIKA

Veliko hvala roditeljima i svima koji vjeruju u cilj i misiju Hrvatske dopunske škole u Norveškoj. Hvala Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Norveškoj, Hrvatskoj zajednici i Hrvatskoj katoličkoj misiji na potpori i suradnji.


Svim pratiteljima, roditeljima i učenicima želim ugodne ljetne praznike!

God sommer!☀️☀️☀️


Vidimo se na jesen! 🤗🤗

učiteljica Adela

107 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page