top of page
Search

Božićna radionica Oslo

U subotu, 10. prosinca 2022. održana je božićna radionica u Oslu. Radionica je bila otvorena za svu djecu koja pohađaju nastavu Hrvatskoga jezika i kulture, kao i za ostalu djecu koja su uvijek dobrodošla na naše radionice. Podsjetnik: dan prije radionice je Hrvatska pobijedila Brazil na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Qataru.
ŠTO SMO RADILI

Na početku smo prošli kroz "hrvatski božićni rječnik", tj. riječi koje asociramo s blagdanskim periodom. Radionica je organizirana u obliku postaja gdje su učenici mogli odabrati postaju koja im se najviše svidjela, tj. aktivnost koja ih je najviše zainteresirala.


  1. POSTAJA: IZRADA BOŽIĆNE ČESTITKE Na ovoj su se postaji izrađivale i ukrašavale božićne čestitke. Te će se čestitke poslati članovima obitelji/prijateljima u Hrvatsku.


2. POSTAJA: IZRADA BOŽIĆNE KUGLICE

Učenici su ukrašavali božićne kuglice, a sa stražnje strane su pisali Sretan Božić na hrvatskom i norveškom jeziku (Sretan Božić!/God jul!)


3. POSTAJA: ISPISIVANJE RIJEČI ŠTAMBILJEM

Na ovoj su postaji učenici pisali riječi koristeći se štambiljem u obliku slova.4. POSTAJA: IZRADA BOŽIĆNOG DRVCA

Na ovoj su postaji učenici koristili vodene boje/tempere kako bi oslikali svoj dio božićnog drvca. Svatko je imao priliku oslikati svoj papirnati tanjur te smo ih na kraju posložili tako da oni tvore božićno drvce.Sva su marljivo izrađivali svoje božićne čestitke i kuglice, okušali se u pisanju riječi štambiljem te sudjelovali u izradi božićne jelke. Na kraju radionice svako je dijete zasluženo dobilo mali poklončić za rad i trud (psst, mogli su pronaći i neke hrvatske slatkiše unutra).


Hvala svima koji su se pridružili radionici (znam da nije bilo lako nakon slavlja pobjede noć prije 😂), pomogli oko čišćenja prostorije i održavanja dobre atmosfere.

49 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page