top of page
Search

Dan planeta Zemlje (Trondheim)

U subotu 22. travnja 2023. godine, u prostorijama Strindheim škole, obilježili smo

Dan planeta Zemlje . Uz radionicu, održano je i malo druženje za djecu i roditelje.ŠTO SMO RADILI

U školi smo na raspolaganju imali i dvoranu pa smo nastavu započeli upravo tamo. Odigrali smo igru Mreža u kojoj je bilo potrebno uloviti svakog člana igre stvarajući mrežu držeći se za ruke. Držeći se za ruke sjeli smo na pod te smo podijelili s drugima kako se danas osjećamo.


Ulaskom u učionicu odigrali smo igru Toplo-hladno u kojoj smo tražili kontinente po učionici te smo ih na kraju pomoću slike i pravilno posložili. Bojali smo kontinente prema zadanim bojama.
Saznali smo što se nalazi na površini Zemlje, ali što se nalazi ispod?

U tome su nam pomogli Regoč i Kosjenka koji su krenuli na put ispod površine Zemlje.

Pročitali smo ulomak iz priče o Regoču spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, a nakon priče smo odgledali i lutkarsku predstavu. Upotrijebili smo maštu te smo crtali ono što se nalazi ispod površine.Recikliranje i odvajanje otpada

Na samom kraju popričali smo o ljudskoj nebrizi o našem planetu te smo odigrali igru Bacanje smeća. Imali smo 3 kante za smeće: papir, staklo/metal i plastika. Ovisno o zadanoj slici smeća, trebali smo smeće ubaciti u odgovarajuću kantu. Primjeri smeća: Napolitanake (omot), kutija za igračke, Dorina (omot), boca (Coca-Cola), Linolada (staklenka)...Zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Veliko hvala roditeljima koji svaki put pomažu oko organizacije, hrane, pića i stvaranja ugodne atmosfere.

Veselimo se svim budućim radionicama i druženjima!

🇭🇷🇳🇴


*Radionica je provedena uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page