top of page
Search

Radionica Trondheim: Svjetski dan voda

U subotu, 18. ožujka 2023. održana je radionica u Trondheimu posvećena obilježavanju Svjetskoga dana voda. Radionica je održana u prostorijama Strindheim skole.


Na radionici je s nama bila i kornjača Hrvoje koja je dio projekta Hrvatskih voda u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske s ciljem njegovanja hrvatske tradicije i jezika kroz teme vezane uz vodu i njezino očuvanje.ŠTO SMO RADILI

Na početku radionice razgovarali smo o važnosti vode. Ustanovili smo da ljudi u sebi imaju određeni postotak vode, razgovarali smo o tome za što nam je sve voda potrebna i pokretima tijela prikazali što radimo s vodom (pijemo, peremo zube, tuširamo se, plivamo, ronimo...) Zaključili smo da je većina Zemlje također prekrivena vodom! Nastavi su se pridružili i Mandžukić i Modrić!MORE, RIJEKA, JEZERO

Na pitanje gdje sve možemo plivati učenici su odgovorili "u bazenu". Nakon bazena "prebacili" smo se na more, rijeku i jezero. Saznali smo koje životinje možemo pronaći u i oko jezera.


Tako smo upoznali brkatog soma, šarana, proždrljivu štuku, kornjaču, žabu, dabra, rodu, patke i bjeloušku. Neke smo životinje znali otprije, a neke smo tek sada upoznali.


VODENE BOJE

Kako smo radionicu posvetili Svjetskome danu voda, logičan izbor tehnike slikanja su bile vodene boje. Svatko je odabrao neku od životinja koje smo upoznali i naslikao je vodenim bojama. Učenici su bili izuzetno koncentrirani i posvećeni slikanju!

KVIZ ZNANJA ZA RODITELJE

Dok su učenici uživali u slikanju, roditelji su rješavali kviz znanja pod nazivom Vode u Hrvatskoj. Ovo su bila neka od pitanja:


Koji je naš najveći otok?

Što je izgrađeno na rijeci Cetini?

Što su to ponornice?

Koji je primorski grad nekada bio država?

Koje je najveće jezero u Hrvatskoj?

Na kojoj rijeci leži Vukovar?


Znate li vi odgovore?Veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli da se ova radionica ostvari.

Hvala na pripremi hrane i pića i uvijek dobroj atmosferi u Trondheimu!

Veselim se budućim radionicama i druženjima 🤗 🇭🇷
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page