top of page
Search

Uskrsna radionica Oslo

U subotu, 1. travnja 2023. u knjižnici Deichman Bjørvika održala se Uskrsna radionica.

Radionici su se pridružila djeca i mladi koji pohađaju nastavu Hrvatskoga jezika i kulture i ostali mali i veliki što nas je jako razveselilo!Što smo radili?

Radionica se održala u prostoriji Lunden na 4. katu knjižnice. Bila je osmišljena u obliku radnih postaja.

Na početku smo svi zajedno sjeli i popričali o nadolazećem blagdanu. Spomenuli smo glavne motive radionice: jaje, pisanice, Uskrs, kokoš, pijetao, šunka, čestitka, mladi luk, zec. S navedenim smo motivima odigrali igru Memory te smo zatim krenuli na posao!


POSTAJE
  1. Izrada uskrsne čestitke koja se šalje u Hrvatsku obitelji, prijateljima ili poznanicima.2. Oslikavanje jajeta temperom. Oslikana jaja nazivamo pisanicama.
3. Izrada uskrsne košarice. Košaricu smo oslikavali temperama, provukli konop i na kraju ubacili nekoliko čokoladnih jaja!
4. Slagalice i uskrsna igra. Na ovoj su postaji djeca mogla slagati razne slagalice s uskrsnim motivima ili odigrati igru s pitanjima vezanima za Uskrs.
SAKRIVENA PROSTORIJA

Na 3. katu nalazila se prostorija u kojoj su se okupili roditelji.


No, i oni su dobili ozbiljan zadatak! Podijelili smo ih u 2 tima. Trebali su odgledati epizodu profesora Bathazara pod nazivom Viktorov jajomat te odgovoriti na pitanja. Oba tima su bila jako uspješna i na kraju je pobjednički tim čestitao poraženom (fair play!).


Na kraju radionice djeca su se spustila s 4. na 3. kat knjižnice gdje su dobila zadatak pronaći sakrivenu prostoriju (po uzoru na egg hunt/påskeegg jakt). Tko je pronašao prostoriju mogao se počastiti različitim slatkišima i popiti nešto.


Uskrsna radionica OsloHvala svima koji su se došli podružiti i zabaviti na ovogodišnjoj Uskrsnoj radionici!

💐🐣 SRETAN USKRS/GOD PÅSKE! 💐🐣


*Radionica je provedena uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page