top of page
Search

🥚USKRSNA RADIONICA TRONDHEIM 2024.🐣

U subotu, 23. ožujka 2024. u gradu Trondheimu održala se uskrsna radionica za djecu različitih uzrasta. Uz radionicu je bilo organizirano i druženje za roditelje. U Strindheim školi smo "bacali jaja", igrali se pilića i lisica, izrađivali uskrsne košarice, pisanice te na kraju pomoću karte otkrili gdje se nalaze slatkiši!





ČUVAJ SE LISICE, BACI JAJE!

Radionicu smo započeli u dvorani. Odigrali smo igru lisica i pilići gdje je lisica/lisac pokušao uloviti sve piliće koji su trčali okolo.

Za iduću smo igru koristili pisanice koje su izradili učenici na nastavi u Oslu. Cilj je bio prebaciti što više jaja na protivničku stranu.


Kako bismo smirili puls, sjeli smo u krug i izvlačili kartice s pitanjima: Čime je prekriveno tijelo kokoši?, Kako nazivamo obojena jaja?, Što se jede za vrijeme Uskrsa?...




IZRADA JAJA, USKRSNE KOŠARICE

U učionici su aktivnosti bile podijeljenje: bojanje zeca, kokoši, pilića, pisanice, bojanje i izrada uskrsne košarice, izrada jaja pomoću balona i salvete. Perje je doslovno letilo svukuda, NIJEDNA KOKOŠ/PILIĆ NIJE BIO OZLJEĐEN/A! 😄



ZAVRŠNA POTJERA

Kada je većina djece dovršila svoje radove, sastali smo se u dvorani kako bismo čuli poruku koju nam je pripremio Zekoslav Mrkonja. Naime, Zekoslav je čuo da se djeca okupljaju u Strinheim školi te ih je htio iznanaditi slatkišima koje je nosio u vreći.


Kako bi došao do škole, Zekoslav je morao proći kroz šumu Striborovu. U šumi se pred njim iznenada stvorio div Regoč! Zekoslav se toliko prestrašio, krenuo trčati te mu je u toj silnoj zbrci ispala vreća sa slatkišima!


Zekoslav se pokušao prisjetiti gdje bi vreća mogla biti te nam je ostavio kartu!

Detaljno razmotrivši kartu, zaključili smo da se slatkiši nalaze negdje na igralištu pokraj škole.

Izjurili smo van te ih USPJEŠNO pronašli 😊




Zahvaljujem se svima koji su se odazvali te svojim prisustvom omogućili ovu radionicu i druženje. Hvala svima na doprinosu u hrani/piću te Mariji na rezervaciji školskih prostorija.


Do idućeg susreta!

*Sredstva za nastavu osigurana su financijskom potporom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Recent Posts

See All
bottom of page